Hidden Language

Plek voor groei en ontmoeting






Volg een pad,
hoe smal en kronkelig ook,
waar je kunt lopen
met liefde en eerbied als je metgezel.

H.D. Thoreau




Individuele psychotherapie.

In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We bekijken samen wat je vraag is en of ik je daarbij kan helpen. Het vertrekpunt van de begeleiding is uiteraard jouw vraag : aspecten waar je momenteel op vastloopt, die je raken of waardoor je belemmerd wordt.
Afstemmen op jou als persoon vind ik essentieel: een ontmoetingsplek met jezelf tot stand brengen waar jij de expert bent over jezelf -je gedachten, je gevoelens, je ervaringen, je overtuigingen, je wensen- en ik de expert ben in het ondersteunen van jouw proces. Samen zoeken we welke invalsweg voor jou de beste is om een antwoord te kunnen vinden op de vraag waarmee je tot bij mij komt.

Tijdens de sesies zal ik gebruik maken van vaardigheden vanuit verschillende invalshoeken. Zelfonderzoek staat in dit proces centraal. Door ruimte te maken en aandacht te geven worden dingen meer zichtbaar en duidelijk. Niet alleen via je verstand, maar ook via je gevoel en je lichaam. Verschillende aspecten bepalen immers of we ons al dan niet in evenwicht voelen: gedachten, gevoelens, gezondheid, gedrag en gewaarwording, de vijf G’s. Deze zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Vanuit het geloof en vertrouwen in de mogelijkheden en groeikracht van elke persoon, onderzoeken we over welke hulpbronnen je al beschikt en gaan we op zoek naar eventuele bijkomende hulpbonnen. We zoeken naar een nieuw en steeds groeiend evenwicht.
Het doel is een zinvolle benadering te ontdekken zodat innerlijke rust en mentale kracht steeds meer ruimte innemen en zodat het steeds meer mogelijk wordt voor jou om te genieten van wat het leven hier en nu te bieden heeft.